Cock

IMG_1389Op 27 april 2015 heeft de 50plusminus de vlag uitgestoken voor Cock, omdat ze die dag de leeftijd van 80 jaar bereikte. Cock, onze oudste maar nog altijd zeer actieve en creatieve vrijwilligster en tevens stuurgroeplid, hebben we uiteraard van harte gefeliciteerd met dit Kroonjaar.
Een dag eerder is de stuurgroep op haar feest geweest. Lees hieronder het verslag van Puck en de toespraak van Vera en de jarige Job zelf met het prachtige boeket van de 50plusminus. In het voor het komende feestje ingerichte zaaltje treffen we de beide dochters, Linda en Marjolein en natuurlijk oma’s oogappel, Jip.

In de keuken is iedereen in de weer om alle meegebrachte lekkernijen klaar te zetten. Ik zie taarten, soep, hartige hapjes, koekjes, kortom voor elck wat wils. Ondertussen stijgt de spanning: “Wanneer komt ze nou”? De roze champi staat gereed om samen met de jarige te toasten
In de vroege uurtjes was ze al van huis gelokt door vriendinnen, zodat de voorbereidende groep de handen vrij had. En ja hoor, daar staat de jarige Cock opeens in de deuropening, luid toegezongen door alle genodigden. “Lang zal ze leven in de gloria” en volgens Linda mogen er nog wel 80 jaar bij…
Een emotionele toespraak wat overgaat in een samenspraak tussen de jarige en de dochter. Het samengestelde “kookboek”, de bijdrage van veel feestgangers, die allen hun favoriete recept hadden ingestuurd, wordt hierbij overhandigd. Ook Marjolein draagt hierin haar steentje bij en heeft als ontvangstcomité iedereen begroet en Jip heeft ieder van een rozet met haar of zijn naam erop voorzien.
Daarna begint Cock haar rondje door de feestzaal om iedereen persoonlijk te begroeten. Voorzitter Vera memoreert de vele kwaliteiten van Cock en maakt onderwijl reclame voor de club, waarbij het echter de vraag is of hier nog zieltjes te winnen zijn. Ondertussen start DJ Marja de muziek en de stem van Ann Murray klinkt door de ruimte. Vera vraagt Cock voor deze Engelse wals ten dans, na een couplet afgeklapt door Von, waarna Puck het derde couplet voor haar rekening neemt en Cock soepeltjes van het ene paar armen in de andere glijdt.

Rond 16.00u is het welletjes geweest en keert ieder huiswaarts.
Cock kan zich voorbereiden op haar werkelijke verjaardatum en natuurlijk vlagt heel Nederland dan voor haar op deze Koninklijke dag. Tenslotte woon je niet voor niets onder de rook van paleis Het Loo in Apeldoorn.

Puck M. de Laat

 

Cock80jaarLieve Cock en lieve mensen,

Ja, natuurlijk moet de landelijke werkgroep van de 50plusminus met afvaardiging aanwezig zijn bij het alvast inluiden van jouw respectabele leeftijd van 80 jaren. We waren direct enthousiast toen Linda en Marjolein ons mailden wat ze allemaal van plan waren.
Ik zelf was zelfs zo enthousiast dat ik automatisch jou incopieerde over wat er ging gebeuren op 27 april , waarna je terugmailde: “Moet ik dit allemaal wel weten?” Dus ja lieve mensen…ik was de schuldige, ik was degene die het grote geheim verklapt heeft.
Ik zal me nu nog even verder gaan voorstellen: Ik ben Vera Buitinga, voorzitter van de landelijke werkgroep 50plusminus die als doel heeft om elke derde zondag van de even maanden in het jaar, vrouwen die van vrouwen houden, vanuit het hele land, in Utrecht een aangename middag cq avond te bezorgen. Vrouwen kunnen daar in een veilige omgeving met elkaar praten, dansen, eten en drinken en ze kunnen daar eventueel ook contacten leggen of contacten onderhouden.

Nu zult u denken wat heeft dat nu met onze Cock te maken?? Alles, want zonder onze Cock kunnen wij niet verder.

Ik zal u vertellen wat Cock allemaal zo doet voor onze club.
1. zes keer in het jaar is ze die derde zondag vanaf half twee en twee keer in het jaar zelfs om 12 uur aanwezig om samen met haar groep, waarvan zij de coördinator is, onze ruimte in te richten en te versieren. Tijdens die middag/avond worden met regelmaat de glazen opgehaald en naar de bar gebracht. Aan het einde van de avond-acht uur-wordt alles weer keurig opgeruimd en tegen een uur of half negen vertrekt ze dan pas richting huis nadat ze eerst Von naar Bennekom heeft gebracht. In Apeldoorn aangekomen moeten de kratten met spullen dan nog opgeruimd worden.
2. Verder heeft ze na elke bijeenkomst de maand daarop een vergadering in Bennekom bij Von om de afgelopen bijeenkomst te evalueren enz.
Ook daar is Cock trouw aanwezig en heeft zo haar eigen inbreng in het geheel.
3. Haar creativiteit komt ook bij ons heel goed van pas. Ze heeft b.v. voor mij prachtige versieringen aangebracht op houten letters die ik gebruikte voor het afscheid van vrijwilligers. Vervolgens heeft ze al twee keer nieuwjaarskaarten gemaakt voor iedere bezoekster die in de decembermaand onze bijeenkomst bezocht. Zowaar een heftig karwei.
Maar buiten al deze activiteiten om, Cock , waardeer ik vooral jouw oprechtheid en eerlijkheid Ook je openheid en vrolijkheid spreken mij en velen aan. Daarom Cock heb ik gedacht om je namens de 50plusminus een boeket aan te bieden dat net zo fleurig en kleurig is als jouw persoonlijkheid!! Al vast nog vele jaren met ons samen toegewenst.

Maar….we hebben nog een persoonlijk cadeau voor je : Een lied.

Melodie: Zelfs je naam is mooi (Julia) van Henk Westbroek

Couplet 1
Als jij de dansvloer opfleurt zonder haast
en bijna zonder er bij na te denken
krijgt de ruimte weer een nieuwe glans
van volmaakte schoonheid
jij bent ons creatieve brein
versierster van het hoogste plan
oh Cock van ons, al jarenlang paraat
zonder jou zijn feestjes kaal

Refrein
Dus ga niet weg, ga nooit van ons weg
maar als je toch verdwijnt, laat ons je dan weer vinden.

Couplet 2
Zolang jij kirr schenkt in je hoek
en de kerst royaal een aanvang geeft
breng jij vrouwen in een fijne sfeer
zodat iedereen zich welkom voelt.
Jij bent ons lichtend voorbeeld
als je walst met veel elan
Cock van ons, tijdloos monument
jouw drive is ongeke-end.

Refrein
Dus ga niet weg, ga nooit van ons weg
maar als je toch verdwijnt, laat ons je dan weer vinden.

Instrumentaal
Zelfs je naam is mooi, mooier dan die van iedereen die dezelfde naam heeft.
Zelfs je naam is mooi, mooier dan die van iedereen.

Refrein
Dus ga niet weg, ga nooit van ons weg
maar als je toch verdwijnt, laat ons je dan weer vinden.

Cock van ons ……

Reacties zijn gesloten.