26 september 2015 (Vrijwilligersdag)

 Zaterdag 26 september bleek bij het openen van onze ogen een stralende dag te zijn. Met onze trouwe OV chipkaart gingen Marja en ik kwart voor elf naar station Maarssen alwaar we drie minuten over elf vertrokken naar Utrecht. In Utrecht aangekomen was het een kwartiertje lopen naar het Bartholomeus-gasthuis waar ik samen met Els -vicevoorzitter- de vrijwilligers zou gaan ontvangen. De locatie daar is ronduit voortreffelijk te noemen. We beschikten over twee ruimtes. Een lunchruimte die ook die dag als borrelruimte fungeerde en een prachtige vergaderzaal.

We zijn gestart met een heerlijke lunch. De broodjes ‘Yvonne’ met ei of met groente en mozzarella waren speciaal te noemen.

NB: Je kunt de video starten/uitzetten door er op te klikken.

Om half twee begonnen we aan onze vergadering. Aangezien er geen op-of aanmerkingen waren op de notulen van 2014 nam ik de geschiedenis van het afgelopen jaar door. Op persoonlijk vlak was er veel gebeurd dit jaar. Marja gaf verder nog een overzicht van het financiële verloop in 2014. Daarna ging iedere werkgroep zich buigen over de vier belangrijke vragen waar iedereen al over na had kunnen denken, omdat diezelfde vragen al van te voren per e-mail waren verstuurd. Tegen kwart over drie was elke werkgroep ‘uit vergaderd’ en konden we alles terugkoppelen naar de algemene vergadering. Na de rondvraag hebben we samen vanaf een uur of vier tot kwart voor zes gezellig geborreld met een hapje erbij.

Deze dag werd door iedereen ervaren als nuttig en aangenaam. Je praat over wezenlijke zaken van onze 50plusminus, over je eigen werkgroep waar je eventueel dingen kunt verduidelijken of waarvan je zaken kunt bijstellen.
Ik heb genoten van de aandacht en de belangstelling die er was tijdens de vergadering, de werkgroepsgesprekken. Op zo’n dag kom je echt dicht bij elkaar en ben je samen bezig om de 50plusminus nog meer gestalte te geven.

Vera.

Reacties zijn gesloten.