20 maart 2016

Begin van de lente……

Met al een beetje het gevoel van lente in ons lijf vertrokken we welgemoed om elf uur met onze trouwe Toyota Yaris Verso naar ‘De Grote Catacomben’. In Utrecht aangekomen bleek dat daar ieder jaar op de derde zondag in maart een groot sportevenement georganiseerd wordt. We wisten dit niet, maar .. houden er volgend jaar natuurlijk rekening mee! Direct dachten we, dit gaat problemen opleveren! Gelukkig mochten wij doorrijden om al onze benodigdheden bij de Catacomben neer te zetten. De andere twee dames die ook met de auto kwamen, moesten hun auto op het Moreelse Park zetten en vervolgens met kratjes gaan sjouwen!!
We hadden vanaf twaalf uur maar een half uur de tijd om de Catacomben in te richten voor de speeddate!! Toch…met zes dames hebben we die klus geklaard. Al vóór half een kwamen de eerste dames binnen en genoten van de vers gezette koffie!
Kwart voor één gingen de deuren van de Catacomben dicht. De dames werden welkom geheten. Mieke legde voortvarend de regels uit en precies om één uur konden de zestien dames aan hun speeddate beginnen. Achttien vrouwen hadden zich aangemeld, maar twee dames hebben zich met geldige redenen afgemeld. De limiet is door Mieke en mij gesteld op 20 dames. Aangezien ik de stopwatch en de bel hanteerde had ik een goed overzicht over de tafels waar de dames zaten. Er werd veel gelachen en genoeglijk gepraat. Halverwege de speeddate, na de koffiepauze, hebben we maar besloten de vrouwen vier minuten de tijd te geven om met elkaar te praten want ze kwamen echt tijd te kort!!
We kunnen stellen dat deze speeddate succesvol was en voor herhaling vatbaar. Iedereen heeft maandag 21 maart een mail gekregen met – of zonder matches – met de vraag: ‘Heb je ideeën om de speeddate volgend jaar nog beter te laten verlopen?’ We hebben daar waardevolle reacties op gehad waar we zeker wat mee zullen doen. Er waren 14 matches en de reacties achteraf waren lovend! ‘Goed en met respect georganiseerd. Wat was het gezellig, wat heb ik gelachen, heel ontspannen en ook… volgend jaar doe ik wéér mee!’ Door een groep speeddaters werd diezelfde middag al besloten om samen naar de volgende bijeenkomst van de 50plusminus op 15 mei te gaan! Dat geeft toch wel iets aan……. Dus……ja…. Volgend jaar weer, dames!!
Ook om half vier toen de ‘echte’bijeenkomst begon was het oergezellig!! Er waren over de zestig bezoeksters die zich enorm vermaakten. Door de nieuwe mixer die we aangeschaft hebben, was het geluid ook véél beter dan de keer ervoor.
Moe, maar héél erg voldaan spraken we onder het genot van een drankje nog even alles na. Marja (DJ) bracht Cock (Hand& Spandiensten) en Von (Bardiensten) naar het Moreelse park en tien uur waren Marja en ik vervolgens weer thuis in Maarssen.
Alle vrijwilligers van de 50plusminus ontzettend bedankt voor je inzet op deze bijzondere lentedag!!!

Vera

Reacties zijn gesloten.